Jag heter Lena Sundeborn Bångens och är 54 år. Till vardags jobbar jag som frisör på min salong i Anderstorp. Allt började för ca 7 år sedan – jag ville ha något nytt att hänga på väggen hemma, men samtidigt ville jag inte köpa Ikea-tavlor, som massproduceras och som alla har.

Jag ville ha något annorlunda. Decoupage-tekniken kände jag till. Decoupage – eller pappersservett-teknik – är en gammal teknik för dekoration av vardagliga föremål med hjälp av vackra pappersbilder och motiv (känt sedan 1700-talet i Italien). Jag gjorde ett par tavlor på duk till mig själv. Slutresultatet såg lite ”platt” ut så jag satte på lite pynt och ”duttade” på lite gips. Mina väninnor gillade dom och ville också ha – sedan väninnornas väninnor osv.

En dag sa min make Lasse – jag gör lite ramar med duk på, sedan kan du försöka sälja dom. Jag tog med mig några till min frisersalong och sålde slut ganska fort. Lasse funderade vidare och sa ”nu är det dags för oss att ge oss ut på marknader i vårt avlånga land”

Och nu är vi här och där. Hoppas Ni gillar våra tavlor.